"When Princess Europa was kidnapped by Zeus in bull’s disguise, her father, Agenor, King of Tyre, sent his sons in search of his lost daughter. One of them, Cadmon, sailed to Rhodes. In Delphi he asked the Oracle about his sister’s whereabouts. On that specific point Pythia, true to her habit, was evasive -but she obliged Cadmon with practical advice: "you won’t find her. Better get yourself a cow, follow it and push it forward, don’t allow it to rest; at the spot where it falls from exhaustion, build a town".
Zygmunt Bauman15 January 2016

Eclosió definitiva del Front National? (Diari Ara)

(Publicat al Diari Ara, edició del 09.12.15)


"D’aquí un temps, quan s’evoqui el període 2002-2017 a França, és probable que s’utilitzi la metàfora gastada del volcà o de l’olla a pressió. D’una pujada suposadament imparable de l’extrema dreta. Una lectura fàcil per evitar parlar del fracàs de la societat gal·la i les seves institucions.
Els resultats de les eleccions regionals a França diumenge passat afegeixen llenya al foc. El Front Nacional guanya amb el 28% dels vots, i és la primer força en 6 de les 13 regions a falta que se celebri la segona volta aquest diumenge 13. És un resultat “històric”, si és que no ho era ja quan el partit va guanyar les eleccions europees de 2014, cosa que suposava que un de cada tres representants francesos al Parlament d’Estrasburg fos d’ultradreta. Si és que no ho era ja quan el FN va ser el partit més votat a la primera volta de les eleccions departamentals l’abril passat. I, esclar, si és que no ho era ja aquell 21 d’abril de 2002 en què Jean-Marie Le Pen va passar a la segona volta de l’elecció presidencial (...)"

No comments: